Új vezérigazgató az MFB élén

Budapest, 2016. november 08. – Bártfai-Mager Andrea, postaügyért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos javaslatára a nemzeti fejlesztési miniszter Bernáth Tamást nevezte ki a Magyar Fejlesztési Bank élére.

Bernáth Tamás elismert banki szakember, több mint másfél évtizedes pénzügyi tanácsadói és vezetői tapasztalatokkal. Pályafutását vállalati tréningekkel kezdte, majd 2000-től a McKinsey. nemzetközi tanácsadó cégnél, később az Erste Bankban látott el projektvezetői feladatokat. 2005-2010-ig a Scale Consulting pénzügyi tanácsadó cég társalapítója és ügyvezetője. A cég a hazai és közép-európai pénzügyi és nagyvállalati szektor számos szereplőjének nyújtott stratégiai, üzletfejlesztési és IT-szolgáltatásokat. 2010-től a PwC Magyarország tanácsadási üzletágának partnere, majd 2012-2014-ig az OTP Bank mikro- és kisvállalati üzletágának közép- és kelet-európai fejlesztéséért felelős ügyvezető igazgatója. 2014-től - az MFB élére történő kinevezéséig – a BNP Paribas Cardif biztosító elnök-vezérigazgatója volt.

Bernáth Tamás felsőfokú angol, német és francia nyelvtudással rendelkezik, képzettsége jogi szakokleveles közgazdász, és a világ egyik vezető üzleti iskolájában, az INSEAD-on szerzett MBA képesítést.

További információ:

Milassin Levente