Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.

Az Új Széchenyi Kockázati Tőkeprogramok kiírásaihoz kapcsolódóan érkezett pályázói kérdésekre adott válasz kiegészítése (28. hét)

A 2012. június 11-én megjelent Új Széchenyi Kockázati Tőkeprogramok kiírásaihoz kapcsolódóan érkezett 28. heti pályázói kérdésekre adott válaszokat kiegészítettük.

33. A pályázati kiírás szerint az alapkezelési díjat az alap jegyzett tőkéjének arányában lehet meghatározni a befektetési időszakban. Helyesen értelmezzük ezt az előírást a szerződéstervezet vonatkozó rendelkezéseivel együtt, hogy a befektetési időszakban ez mindig a tőkealap jegyzett, tehát a már kibocsátott kockázati tőkealapjegyek névértékével azonos tőkerész? Amennyiben az alap jegyzett tőkéje év közben változik és az alapkezelési díj már megállapításra és lehívásra került, úgy van mód az év végén történő korrekcióra a megemelt jegyzett tőkéhez igazítandó az alapkezelési díjat?  
 
Fontos különbséget tenni a kockázati tőkealapok jegyzett tőkéje, illetve a befizetett jegyzett tőke között. Előbbi a kockázati tőkealap-jegyek jegyzését, illetve a kockázati tőkelap PSZÁF általi nyilvántartásba vételét követően rögzül, a befektetők (állami és magán) által jegyzéskor vállalt és elkötelezett teljes összegnek felel meg, és kivételes esetektől (tőkeemelés/leszállítás) eltekintve a kockázati tőkealap futamideje alatt nem is változik. A pályázati felhívások D1. pontjában részletezetett Alapkezelési Díj a befektetési időszakban a mindenkori jegyzett tőkére vetített százalékos arány alapján állapítandó meg, tehát függetlenül attól, hogy ebből mennyi került már ténylegesen befizetésre. Kérjük ennek fényében értelmezni a közvetítői szerződés-tervezet vonatkozó rendelkezéseit.

A kérdések és válaszok ezen a linken érhetőek el.