Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.

Megjelent a Mikrovállalkozások fejlesztése című kiírás módosított pályázati felhívása és kitöltő programja

Megjelent a Mikrovállalkozások fejlesztése című (GOP-2011-2.1.1/M, illetve KMOP-2011-1.2.1/M kódszámú) kiírás módosított pályázati felhívása és kitöltő programja.

A pályázati felhívás az alábbi pontokban módosult:

• A.2. pont: A konstrukció rendelkezésére álló keret kimerülése esetén a pályázati kiírás a meghirdetett végső benyújtási határidő előtt felfüggeszthető vagy bezárható.
 

• A.3. pont: A maximális igényelhető vissza nem térítendő támogatási összeg 4 millió Ft-ról 10 millió Ft-ra, az igényelhető visszatérítendő támogatás max. összege 8 millió Ft-ról 20 millió Ft-ra növekedett a Pénzügyi vállalkozás, szövetkezeti hitelintézet (takarékszövetkezet, hitelszövetkezet) Közvetítők esetében, a vállalkozásfejlesztési alapítvány Közvetítők esetében a max. igényelhető visszatérítendő támogatás összege 10 millió Ft.
 

• A.6. pont: A pályázatok végső benyújtási határideje 2012. december 31-re módosult.
 

• B.2. pont: Szűkült a kizáró feltételek köre, más pályázatokon elnyert támogatások nem zárják ki jelen konstrukcióban a támogathatóságot.
 

• B.4. pont: az éves nettó árbevételre vonatkozó korlátozást eltöröltük.
 

• C.3. pont: Nem támogatható a pályázó vállalkozás tulajdonosa közeli hozzátartozója vállalkozásától beszerzendő ingatlan vételára.
 

• Amennyiben a benyújtott pályázat nem elszámolható költségeket tartalmaz, csökkentett támogatás odaítélésére van lehetőség a projekt összköltség max. 10%-ig.
 

• C.7. pont: A projekt pénzügyi elszámolási határideje a 2012. évben benyújtott pályázatok kapcsán 2014. márc. 31.
 

• C.9. pont: Társasházi ingatlan vásárlás esetében az ingatlanértékbecslésben nem szükséges megbontani a telek-felépítmény értékét.
 

• Amennyiben az adásvételi (elő)szerződésben vagy az értékbecslésben megbontott telekre eső vételár/érték meghaladja a projekt teljes elszámolható összköltségének 10%-át, abban az esetben a felépítményre eső vételár elszámolható.
 

• A pályázat eredeti céljaival összhangban egyértelműsítésre, és kimondottan megjelenítésre került, hogy nem nyújtható támogatás lakás célú ingatlan fejlesztéshez és vásárláshoz, hogy ingatlanvásárlás esetén a közművek átíratásáról gondoskodnia kell a Kedvezményezettnek, és kockázati tényezőként megjelenítésre került, azon eset, ha a Kedvezményezett nem tudja igazolni, hogy a megvásárolt ingatlan szerint illetékes önkormányzathoz befizette az iparűzési adót.
 

• Támogatás nem nyújtható és nem folyósítható amennyiben a projekt költségvetése nem reális és nem takarékos, valamint ingatlan beruházás esetén a projekt fizikai befejezését követően az ingatlannak gazdasági tevékenység folytatására alkalmasnak kell lennie.
 

• E. pont: a fenntartási időszak során az iparűzési adó megfizetéséről igazolást kell beadni.
 

• F.3.1. pont: A Kedvezményezett a vissza nem térítendő támogatásról hozott támogatói döntéstől számított 90 napon belül köteles megkötni a hitelszerződést a Közvetítővel.
 

Annak érdekében, hogy a pályázatok a módosított feltételekkel beadhatóak legyenek, a felhívás módosításával egyidőben módosított kitöltőprogramok is közzétételre kerültek az érintett pályázati felhíváshoz.
 

Kérjük, hogy mielőtt a beadásra szánt végleges adatlapot adathordozóra menti, minden esetben győződjön meg arról, hogy a legújabb elérhető kitöltő program került-e Önnél letöltésre.
 

Kérjük, hogy kiemelten figyeljen arra, hogy Projekt adatlap kizárólag xdat/xzip formátumban fogadható el, a pdf formátumban benyújtott Projekt adatlap feldolgozására nincs lehetőség. Az xdat/xzip file-ban csatolt adatlap nem lehet üres és a megfelelő pályázati kiírásra kell vonatkoznia!