Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.

Megjelentek a közvetítők számára kiírt Kombinált Mikrohitel program módosított pályázati felhívásai

A Vállalkozásfejlesztési Program keretében 2012. január 18-án megjelentek a módosított Kombinált Mikrohitel konstrukció pályázati felhívásai (Kódszám: GOP-2011-4.1/2 és KMOP-2011-1.3.1/2) a közvetítők számára.

A fontosabb módosítások az alábbiak voltak:

- a közvetítői körbe bevonásra kerültek a szövetkezeti hitelintézetek is;
- a nyújtható hitelösszeg, közvetítői típustól függően akár 20 millió Ft is lehet, akár 10 millió Ft vissza nem térítendő támogatás mellett;
- a kedvezményezettek köre kibővült, eltörlésre került a 200 millió Ft-s árbevétel korlát a támogatható mikrovállalkozások tekintetében;
- eltörlésre került, hogy a kevesebb, mint egy üzleti évvel rendelkező hiteligénylőtől kötelezően ingatlanfedezetet kell kérni.

A közvetítői pályázatok benyújtására, valamint a meglévő közvetítőknek az új feltételek szerinti átszerződésére 2012. január 18-tól van lehetőség, azzal a kitétellel, hogy legkorábban a Mikrovállalkozások fejlesztése című (GOP-2011-2.1.1/M illetve KMOP-2011-1.2.1/M kódszámú) pályázati felhívások 2012. évi módosítását követően léphetnek hatályba a megkötött vagy módosított közvetítői szerződések és ekkortól nyújtható támogatás a mikrovállalkozásoknak az új feltételek szerint.

Jelen pályázatra pénzügyi vállalkozások, megyei és fővárosi vállalkozásfejlesztési alapítványok, valamint szövetkezeti hitelintézetek jelentkezhetnek.

A pályázati felhívás mellékleteként az új közvetítői szerződés mintákat is közzétettük.