Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.

Módosítás a mikrovállalkozások fejlesztése érdekében kiírt felhívásban

Az 1501/2011. (XII. 27.) Korm. Határozatban foglaltak szerint módosult a „Mikrovállalkozások fejlesztése” című (GOP-2011-2.1.1/M kódszámú) pályázati felhívás keretösszege

A fent említett Korm. Határozat alapján a GOP-2.1.1. konstrukcióra rendelkezésre álló keret 81 milliárd forint. Amennyiben a rendelkezésre álló kötelezettségvállalási keret kimerül, vagy annak kimerülése előre jelezhető, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a benyújtási határidő előtt a beadás lehetőségét felfüggesztheti vagy a pályázatot lezárhatja. 

A GOP-2011-2.1.1/M kiírás keretében a támogatott pályázatok várható száma: 3500-15000 darab, időarányosan havonta 160-680 darab. 

A módosítás eredményeként lehetőség van arra, hogy a konstrukció teljes keretösszegének erejéig kötelezettségvállalás történjen a különböző pályázati felhívások alatt, rugalmasan igazodva a piaci igényekhez, és a forráskeret kimerülése esetén minden felhívás egyidejűleg kerüljön felfüggesztésre. A módosítás kiegyensúlyozott forrásfelhasználást tesz lehetővé.