MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020

Az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020 forrást kínál a mezőgazdasági termelés versenyképességének javításához, jó minőségű termékek előállításához.

Mik az előnyei a Hitelprogramnak?

  • Államilag támogatott, akár 60%-os kamattámogatással, már évi nettó 2,2%-os kamattal is felvehető*
  • Forintban igényelhető, nincs árfolyamkockázata, de a kamatozás a kiszámíthatóbb európai uniós pénzpiaci kamatlábhoz igazodik
  • Igényelhetik a kiemelt állattenyésztési ágazatban tevékenykedő termeltetők is, valamint igényelhető tenyészállat vásárlására is
  • Mezőgazdasági őstermelő és családi gazdálkodó is felveheti
  • Kezdő vállalkozások is finanszírozhatók

Kiknek ajánljuk a Hitelprogramot?

A Hitelprogramot a mezőgazdasági termékek elsődleges előállításával foglalkozó, az állattenyésztési (ide értve halgazdálkodási tevékenységet is), kertészeti és a növénytermesztési ágazatban tevékenykedő termelők, illetve baromfi, nyúl-, szarvasmarha- (utóbbiba beleértve a tej- és húshasznosítást) és sertéstenyésztéssel foglalkozó termeltetők vehetik igénybe.

A Hitelprogramban az alábbi vállalkozás vehet részt:

  • egyéni vállalkozás,
  • gazdasági társaság,
  • szövetkezet,
  • európai részvénytársaság,
  • mezőgazdasági őstermelő, családi gazdálkodó

akinek/amelynek mezőgazdasági üzeme Magyarország területén található és elsődleges mezőgazdasági tevékenységet folytat, vagy

aki/amely a baromfi, nyúl, sertés és szarvasmarha állattenyésztési ágazatban termeltető tevékenységet folytat, és a tevékenység szerinti, országos érdekképviseleti szerv, vagy köztestület ajánlásával és termeltetői szerződéses kapcsolatokkal rendelkezik.

Az Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020 jellemzői:

Hitelösszeg**

A hitel összege minimum 1 millió forint és maximum 50 millió forint a mezőgazdasági termelők és halgazdálkodók esetében; termeltetők részére maximum 500 millió forint lehet

Saját erő

A saját erő mértékét a hitelt nyújtó Hitelintézet jogosult a saját belső szabályzata szerint megállapítani

Devizanem

A hitel forintban igényelhető

Ügyleti kamat*

3 havi EURIBOR + RKAF*** + legfeljebb 3,5% kamatfelár évente

Hitelbírálati díj

A hitelt nyújtó Hitelintézet aktuális kondíciós listája szerint

Szerződéskötési díj

Legfeljebb egyszeri 1%, amely a szerződéskötést követően kerül felszámításra a hitel teljes összege után

Módosítási díj

A hitelt nyújtó Hitelintézet aktuális kondíciós listája szerint

Rendelkezésre tartási díj

0,4%/év

Előtörlesztési díj

Nem kerül felszámításra

Rendelkezésre tartási idő

A szerződéskötéstől számított maximum 1 év

Lejárat

A szerződéskötéstől számított minimum 2 év, maximum 6 év

Türelmi idő

A szerződéskötéstől számított maximum 3 év

* Az éves kamat a 3 havi EURIBOR mértéke, és az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020 kapcsán igénybe vehető kamattámogatásról szóló földművelésügyi minisztériumi rendelet feltételrendszere szerint alakul.

** Egy vállalkozás által az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020 keretében és az MFB Élelmiszeripari Forgóeszköz Hitelprogram 2020 keretében felvett hitelek együttes összege nem haladhatja meg az 500 millió forintot.

*** Az RKAF az MFB kamatfelára. Mértéke évente változik, az MFB Zrt. a tárgyévet megelőző év november 30-ig hozza nyilvánosságra. Megtekinthető itt: https://www.mfb.hu/bankrol/refinanszirozasi-kamatfelarak

A Hitelprogram keretében lehetőség van a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalásának igénybevételére.

Kamattámogatás:

A Hitelprogram keretében a hatályos hitelszerződéssel rendelkező vállalkozások részére a földművelésügyi miniszter az esedékes kamatfizetéshez kamattámogatást – ennek mértéke jelenleg a hitelkamat 60%-a, de legfeljebb évi 4% lehet – biztosít.

 

A hitelprogram részletes tájékoztatója, a programban résztvevő hitelintézetek és egyéb kapcsolódó dokumentumok letölthetőek a kacsolódó anyagok közül.

 

További információ

Amennyiben felkeltettük érdeklődését és az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020 feltételeiről tájékozódna, kollégáink állnak rendelkezésére a 06-40-555-555 számon vagy az ugyfelszolgalat@mfb.hu e-mail címen.

Az Európai Beruházási Bank (EIB), Luxembourg által refinanszírozott forgóeszköz hitel.

A program keretében folyósított hitelek egy részét az MFB Zrt. az Európai Beruházási Bank (EIB), Luxembourg nemzetközi fejlesztési intézmény által biztosított, ún. Global Loan hitelkeretből finanszírozza. Az EIB által biztosított előnyös forrásköltséget és hosszú futamidőt az MFB Zrt. a program hitelfelvevők számára kedvező feltételeiben érvényesíti.

Ez a tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek vagy hivatalos tájékoztatónak, célja a Hitelprogram iránti érdeklődés felkeltése. A Hitelprogram részletes kondíciói, a szerződéskötés feltételei, a kapcsolódó díjtételek, a kamatok mértéke és a további információk megtalálhatók az igénylés helyén a szolgáltatást nyújtó Hitelintézet mindenkor hatályos Hirdetményében, az Általános Szerződési Feltételeiben és Üzletszabályzatában, valamint a www.mfb.hu weboldalon.