Beruházási/Projekt hitel

A hitelprogram célja

A hitel célja az MFB Zrt. üzletpolitikájához illeszkedő, önálló projektként definiálható és strukturálható fejlesztések finanszírozása.

Projektfinanszírozásnak minősül minden olyan összetett kockázatvállalás, amely egy működő társaság korábban nem végzett tevékenységéhez kapcsolódó beruházását finanszírozza, vagy a társaság meglévő tevékenységét beruházással bővíti úgy, hogy az a könyveiben - auditálható módon - elkülönítve jelenik meg, illetve minden olyan társasággal (projekttársaság) szemben történő kockázatvállalás, amelyet valamely új stratégiai jellegű beruházás (projekt) megvalósítása céljából alapítottak.

Főbb jellemzői

  • egyedi elbírálás,
  • a projekt nettó költségeinek, a kapcsolódó áfa és a projekthez köthető tartós forgóeszközigény finanszírozására (a beruházási költségek maximum 40%-át kitevő mértékig) vehető igénybe.

Főbb feltételei

  • Saját erő minimum 15%, egyedi elbírálás alapján ennél magasabb mértékű is lehet.
  • Futamidő maximum 15 év.
  • Rendelkezésre tartás maximum 2 év szerződéskötéstől.
  • Türelmi idő maximum 2 év szerződéskötéstől.
  • Forintban és devizában (EUR, USD) nyújtható.


Az Európai Beruházási Bank (EIB), Luxembourg által refinanszírozott beruházási/projekt hitel

A beruházási/projekt hitelek egy részét az MFB Zrt. az Európai Beruházási Bank (EIB), Luxembourg nemzetközi fejlesztési intézmény által biztosított, ún. MidCap hitelkeretből finanszírozza. Az EIB-hitelkeretet a – csoportszinten számítva – legfeljebb 3.000 főt foglalkoztató középvállalatok beruházásai/projektjei részleges finanszírozására lehet felhasználni. Az EIB által nyújtott hitelkeret főbb finanszírozási kritériumait bemutató dokumentum letölthető a kapcsolódó anyagok közül. Az EIB által biztosított kedvező forrásköltséget az MFB Zrt. az ilyen hitelek árazási feltételeiben érvényesíti.
 

További információ, kapcsolatfelvétel

A kapcsolódó dokumentumok letölthetőek a kapcsolódó anyagok közül.

A hitelprogrammal kapcsolatos további információért hívja az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság információs vonalát a 06-40-555-555 számon, illetve érdeklődjön a megyei központokban található információs pontokon.